Vrouwe Agnes

Vrouwe Agnes Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Henk C. Vermolen, woonachtig te Blaricum was een wever in ruste met een passie voor scheepjes. Hij voer zelf op de tweemaster zeilkotter (?) Maartje en ontwierp mooi gelijnde platbodems, o.a. de schokkers 'Christoffel' en (toentertijd) 'De Waaikamp'. Daarnaast zijn er veel zeeschouwen door hem getekend.

De zeeschouw 'Vrouwe Agnes'' is gebouwd door Chris de Weert in Huizen in 1976. Naast deze zeeschouw heeft hij ook nog andere platbodems gebouwd. De eerste eigenaar was G.J. Brouwer uit Blaricum.

De 'Vrouwe Agnes' in 2015
De 'Vrouwe Agnes' in 2015

Eigenschappen

Plaquette nummer:1084 Zeil nummer: ZC242
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1976 Ontwerper:H.C. Vermolen
Werf:Chr. de Weert Werf plaats:Huizen
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:9,24 m Breedte berghout:3,70 m
Diepgang:0,70 m Masthoogte water:10,50 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1976 – 1987 G.J. Brouwer, Blaricum ( Vrouwe Agnes)
2013 – (Eigenaar - Nu geen relatie met het Stamboek) A. Boer ( Vrouwe Agnes)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht