Andromeda

Andromeda Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Ruim een eeuw geleden bezat Huizen twee botterwerven, de werf 'Gebroeders Schaap' en de werf 'J. Kok & Zn'. De scheepswerf 'J. Kok & Zn.' bleef bestaan tot 1967. In 1920 werd de op één na laatste botter voor de visserij gebouwd en ging deze werf over op jachtbouw. In 1931 neemt zoon Janus Kok de werf over, die nadat zijn broers in Muiden waren begonnen, de werf met veel tegenwerking van de Gemeente wist over te plaatsen naar de 'elleboog' van de haven. In 1964 kwam zoon Jan in de werf en werd de werf bekend door zijn stalen Kokschouwen.

De Zeeschouw 'Andromeda' is in 1964 gebouwd door Kok als één van de eerste schouwen. Wie de opdrachtgever was en onder welke naam de Zeeschouw te water is gegaan, weten we (nog) niet.

Eigenschappen

Plaquette nummer:506 Zeil nummer: ZC108
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1964 Ontwerper:
Werf:J. Kok Werf plaats:Huizen
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:10,51 m Breedte berghout:3,50 m
Diepgang:0,70 m Masthoogte water:11,00 m
Oppervlakte grootzeil:28,00 m2 Oppervlakte fok:20,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:48,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

onbekend – onbekend N. Kikke, Weesp ( Andromeda)
onbekend – onbekend J. Visser, Huizen ( Andromeda)
onbekend – 1990 R.M.J. Groenendijk, Wassenaar ( Andomeda)
1990 – 1997 C.A. Toetenel, Wassenaar ( Andromeda)
1997 – onbekend E. Pauw ( Andromeda)
2005 – onbekend G.M. Verzijde, Amersfoort ( Andromeda)
2017 – (Eigenaar, nu geen relatie met het Stamboek) B. Hofman, Stavoren ( Andromeda)

Geschiedenis

2017

21 december 2017

21 december 2017: Barry Hofman uit Stavoren wordt eigenaar van de 'Andromeda'

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht